Kurzus bővítése + feladat- és hibalista írása – Blog: 15. nap

A mai feladatokat telefonon végeztem el: nem volt egyszerű, DE a célnak megfelelt (kicsit lassabb, de megoldható, így nem lehet kifogás). Először nekiálltam a meglévő témák vázlatos tartalmának megírására, közben kevésnek találtam CSAK weboldalra kihegyezni, ezért ilyen vállalkozás indítós fejtágítás felé bővítettem. Közben teszteltem a tartalmakat és listát készítettem a feladatokból és hibákból(ezt össze fogom fésülni a papír alapú listával).

Kurzus témák tartalma

Az volt a tervem, hogy ma elkészítem a címsorokat/bekezdés címeket, így azok kifejthetők egy másik alkalommal. Lényegében ekkor elkészül a script (persze még hozzá kell adni pár instrukciót, illetve összeállítani, hogy az arcom vagy a képernyőkép legyen látható), amit fel tudok mondani és készülhetnek a videók (ez készen is volt, amíg nem bővítettem a kurzust).

 • a témák, így már kidolgozhatók
 • célszerű lenne egyben elkészíteni a videókat, DE így lehetőség van arra, hogy akár egyesével foglalkozzak velük
 • sikerült pontosítanom a fejembe lévő képet
 • FONTOS! Nem szabad túltolnom az anyagot, mert megfizethető árkategóriába kell maradnia
 • szerencsére a téma végtelen, DE ki kell majd találni, hogy mi segítheti a leendő vállalkozókat

Kurzus bővítése

Valahogy a kezdeti ötlet folyamatosan változott azóta, ahogy papírra véstem. Weboldal készítési tanácsokból vállalkozási kisokos lett a teljesség igénye nélkül (végül ezt is folyamatosan frissíthetem, DE talán nem olyan sűrűn).

 • Új leckék: vállalkozó típus vagy?, rossz vállalkozás ötletek
 • Marketing a gyakorlatban lecke átalakítva és bővítve
 • az új témák kibontása később, még nem ülepedett le, így további változások várhatók
 • sajnos ezt is bővíthetem és aktualizálhatom folyamatosan

Hiba és feladatlista

Megvan az előnye is, hogy mobilon dolgozok: egyből látom a design bakikat és a javítanivalót, illetve azokat a pontokat, amik pimpelhetők. Természetesen egyik weboldal sem lesz kész sose (mindig lehet valamit fejleszteni, mindig lesznek új trendek is), ezért CSAK kötünk egy kompromisszumot, amiben a tökéletességet feláldozzuk a “így is termeli a pénzt” oltárán (félreértés ne essék itt már csak digitális sznobizmusról van szó = végtelenségig lehet finom hangolni a megjelenést, a működést, a felhasználói élményt, DE biztos mindenkinek más és más nem fog tetszeni, ezért nem szeretnék mindenkinek megfelelni). A lista folyamatosan bővül és csökken is: előre kerül az, ami szükséges vagy hasznos, kikerül az, ami csak luxus vagy túlbonyolítás.

Összefoglalva

 • Telefonról is meg lehet oldani
 • A témák kaptak egy kis vázlatot
 • A kurzus átalakult és még most is változik
 • Alakul a feladat- és hibalista: 1-1 napot el lehet ezzel tölteni hetente, priós feladatokat kiemelve pl. oldalsáv: profil, tanfolyam felépítés, ajánlott tartalmak stb.
 • Napról-napra azt érzem, hogy elkészül ez a kurzus és weboldal = jó érzés, DE fáj, hogy nem kezdtem el évekkel ezelőtt

További bejegyzések

Kicsit leálltam: nem sikerült a 60 nap egyben – BLOG: 35. NAP

Kicsit leálltam: nem sikerült a 60 nap egyben – BLOG: 35. NAP

Az elmúlt időszak kicsit hosszabb volt, minthogy 1-2 nap alatt bepótoljam = leálltam. Őszintén bevallom, hogy elgyengültem és nem volt erőm lenyomni egyben a 60 napot. Nem dobtam el a projektet, DE ez a törés megtörtént és lassított a célom elérésében. Van pozitív...

Lenyíló menü színezés, lábléc modernizálás – BLOG: 33. NAP

Lenyíló menü színezés, lábléc modernizálás – BLOG: 33. NAP

Az előz alkalommal már sokat javult a menü megjelenése, DE kifelejtettem a lennyíló menüt ... az maradt a szokásos Divi-s, könnyen felismerhető és csúnya. Ennek a megoldása lesz az 1)-es feladat. A 2)-es feladatnak a lábléc modernizálását tűztem ki célul, ami azt...

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel még ma!