Hallgatlak, vagy inkább beszélgessünk?

A kezdetek

Már egy ideje keresem azt a tevékenységet, ami leköt, lefoglal, motivál és egyben értéket is teremt, nem utolsó sorban bevételi forrást is jelent. Lehet megtaláltam?

Voltam egy állásinterjún, ahol “apukát/anyukát” kerestek egy “beszélgetős szolgáltatásnak”, mert szerették volna komoly marketinggel megtámogatni, DE eddig nem volt, aki foglalkozzon vele (nevelje), pedig:

 1. Segít az embereken, sőt a 85-90%-uk visszatérő ügyfél
 2. Nincs mögötte összeszedett marketing, pontosabban minimális
 3. Az interjún derült ki, hogy mi is ez a projekt, mert egy olyan szolgáltatás farvizén nevelkedett, amelyik nem cseng olyan jól
 4. Eleinte azt hittem, hogy CSAK a Covid-járvány alatt indult a kezdeményezés (sokan lettek magányosak vagy még magányosabbak), pedig már több évtizedes múltja van (nem emlékszem, hogy pontosan mióta létezik)
 5. Több szomszédos országban is sikerrel fut

Beszélgetés egy idegennel!?

Röviden összefoglalva: telefonos, illetve online szolgáltatás, amelyik olyanok hívását várja, akik nem szeretnének szakemberrel beszélni, sem családjukkal vagy a barátaikkal, ismerőseikkel, DE egy idegennek könnyedén megnyílnának. A vonal túlsó végén olyanok ülnek, akik szakmai képzettség nélkül sem orvosi, sem pénzügyi vagy jogi tanácsot nem adnak és nem is adhatnak, egyszerűen meghallgatják a másik felet. (nem kaptam pontos tájékoztatás, így a leírtak az én fejemben összeállt képet mutatják)

Az ötletelés fázisa = a jó öreg halogatás

Tehát kaptam egy löketet, ezért elkezdtem azon agyalni, hogy belevágjak vagy sem. A tervezés, az agyalás, azaz a tipikus időhúzás a hobbim, így hiába tűnt úgy, hogy megvalósul az elképzelése, DE végül mégsem. Na azért ennyire ne szaladjunk előre …

 1. HA felvesznek (nem vettek), HA nem akkor is jó lesz gyakorlásnak.
 2. HA megvalósítom és nem tudok segíteni másokon, akkor nincs értelme erőltetni. (azért 1-2 alternatív változatot tesztelni kéne, nem?)
 3. HA CSAK egy beszélgetés is feldobja valakinek a napját, akkor már megérte.
 4. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy ez egy üzleti vállalkozás, ezért álszentség lenne azt írni, hogy a bevétel nem számít. (valószínűleg a költség oldalon egy nagy nulla lesz, mert minden eszköz a rendelkezésre áll és már el van költségelve)
 5. Aztán végig gondoltam, hogy többet beszélek, mint hallgatok … mennyire folyhatok majd bele egy-egy hallgatásba vagy alapból beszélgetésbe gondolkodjak?
 6. A saját helyzetemből indulok ki, mert ebben vagyok érdekelt. Ahogy másokat engem is befolyásolt a globális home-office láz, pedig már előtte is úgy toltam le pár évet. A bezárt világom még jobban összezsugorodott, amit nem is bántam (DE ez egy másik sztori). Az elmaradó közösségi események miatt a telefonos kapcsolattartás maradt az egyik kapocs köztem és embertársaim között. Sokszor hallgattam meg családtagokat, barátokat, ismerősöket és minimális visszajelzéssel/visszabólogatással is tudtam alternatívát, más nézőpontot mutatni. Lehet, hogy mégis alkalmas vagyok a hallgatásra?
 7. Fejben összeállt a projekt, DE információra volt még “szükség”, amivel újabb napokat tudtam sunnyogni. Nem volt okos döntés, mert ahogy a visszahívás (nem vettek fel – azóta se puszi, se pá) a lelkesedésem is egyre távolibbnak tűnik.
 8. Az sem segített, hogy profi “számonkérőt” állítottam a nyakamra. Anyu parancsba kapta, hogy heti egyszer bármilyen módszerrel érdeklődjön a haladásról, illetve használja a szokásos keménységét, HA nem teljesítést tapasztal. (a kérdezés megvolt, DE a szankciókat nehéz 100+ km távolságból érvényesíteni)
 9. 3 hétre volt szükség, hogy az „adatgyűjtés” (AHA, megint lógtam egyet, mert pár link lementése még nem igazi munka) után elkezdjem a projektet.
 10. Már kismillió sales oldalt szövegeztem, DE ilyet még sose.
  1. Nem akarok eladni, DE szeretnék pénzt keresni. Dilemma?
  2. Nem akarlak meggyőzni, DE azt akarom, hogy mégis hívás legyen a vége. Lehetséges?
  3. Nem fogom használni azt a kismillió technikát, amivel egy-egy ilyen oldalnál találkozhatsz. Vagy mégis?
  4. Nem lesz garancia, nem lesz előny és hátrány, nem lesz beetetés, nem kell az email címed, sem a telefonszámod. A lehetőséget azért megadom, oké?
  5. Nem lesz piros vagy kék tabletta. Ez CSAK egy szimpla hívás.
  6. Elmondom a történetem és vagy tetszik vagy nem. Nem erőltetek semmit, DE 😀

Low budget marketing

Megosztom a közösségi oldalaimon a linket, kérek pár megosztás, kommentet és visszajelzést. Elég lehet?
(kiegészítés: KickStarter kampánynál, ha nem jön össze a kért összeg 30%-a a barátok révén, akkor halálra van ítélve a projekt)

 1. HA átmegy és valakit érdekel a szolgáltatás, akkor heti több órám hallgatással fog telni. Szükségem van erre? Még én sem tudom.
 2. HA nem, akkor így jártam és készült egy nem szokványos sales oldal és készíthetek egy esettanulmányt ebből. Minden rosszban, van valami hasznos is 😉 (Oravecz Coelho)

Google vagy FB hirdetés

Természetesen nem azért dolgozok egy-egy projekten, hogy ne legyen eredménye, ezért pár ezer forintot hirdetésre is szánok, hogy tényleg megadjam a lehetőséget 😉

Az ÉN történetem röviden

Az élet minden területén a kisebb ellenállást keresem (többet lustasággal, mint erővel?), azaz minimális befektetett munkával szeretném elérni a legjobb eredményeket (egyszerű matek). Ezzel a mentalitással sem a munkában, sem a magánéletben (család, barátság, szerelem, egyéb kapcsolat) nem lehet igazán érvényesülni, nem lehet nagy célokat elérni, állítólag. Te mit gondolsz?

Utólag átgondolva sok helyzetből extra erőbedobással a sokszorosát ki tudtam volna hozni, viszont ahogy az akkori fejemmel, úgy a mostanival sem érzem azt, hogy bármelyik döntésem is rossz lett volna (visszatekertem 1-2 izgi szitut, amikor úgy vágtam el magamat sikertől, a nyugodt kiszámított élettől vagy az eltartottságtól, hogy csak úgy csattant).

Ezért tartok most itt, mert általában az árral szemben úszva is képes voltam, vagyok és leszek a racionális döntést kukázni egy bulisabb kedvéért (pl. választás a nyugdíjig tartó monoton munka vagy közelebbi, fiatalosabb, DE bizonytalan ideig tartó cég között – szerinted?). Nem tudom leírni, hogy mit érzek ilyenkor, CSAK azt tudom, hogy vannak olyan helyzetek, amikor bekapcsol egy sokadik érzék és jelzi, hogy ez a te irányod. Te voltál már ilyen helyzetben?

Az elmúlt pár évben visszavettem a tempóból és magamra kezdtem figyelni. Rájöttem, hogy nem is vagyok olyan rossz arc, mint ahogy azt gondoltam a rólam szóló pletykák alapján 😊 Elkezdtem keresni a miben vagyok jó, mi érdekel igazán és mindig arra jöttem rá, hogy nincs meg a motivációm, nincs igazi célom. A keresést sose adtam fel és nem is fogom, átmenetileg szüneteltetem, mert a fókuszt most a tudásom átadására és az ezt gátló kishitűségem legyőzésére irányítom.

Miért jó ez nekem?

A céges telefonom korlátlan hívásra van előfizetve, viszont nem hinném, hogy bármikor is kihasználtam volna igazán, DE ezzel a minimalista énemnek kell majd elszámolnia:

 1. azt sem szabad elfelejteni, hogy marketinggel és weboldalkészítéssel foglalkozok és
 2. írni is szeretek,
 3. videót is készítettem már,
 4. imádok beszélni, ahogy előbb már kiderült már hallgatásból is kaptam jelest,

így ez a tökéletes projekt számomra. Használhatom a tudásom, feszegethetem a határaimat és még segíthetek is.

További pozitívumok:

 • új embereket ismerhetek meg
 • régi ismeretségek éledhetnek újra
 • akár munkát is szerezhetek
 • segíthetek másoknak
 • egy-két JMF (Jómagyar Forint) is beeshet a költségvetésbe
 • akármi is megeshet

Összefoglalás

 1. Bemutattam, hogy honnan származik az ötlet vagy mi volt az alapja = a kezdet (azt mondják megindulni nehéz)
 2. Levezettem, hogy hogyan jutottam el odáig, hogy elkészült ez az oldal”halogatás és még több halogatás (nem vagyunk egyformák, DE nagyon sok a közös bennünk, ezért tudom, hogy átérzed a helyzetemet)
 3. Nem számít, hogy milyen eredménnyel zárul a kampány, mert ez CSAK egy újabb eszköz, hogy megtaláljam a motivációm, amiért minden reggel boldogan ébredek fel = „anagybetűsCÉL” (a célom, hogy segítsek – másokon és magamon is)
 4. Megmutattam a gondolataim, az érzéseim és az utam egy részét, hogy kapcsolódni tudj hozzám és bátran merj jelentkezni = KAPCSOLAT
  (ha lenne bármilyen kérdésed a szolgáltatással kapcsolatban, akkor keress bátran az elérhetőségeimen)
 5. Én jól vagyok köszönöm, te hogy vagy? – szeretnék másokon segíteni = MESÉLJ BÁTRAN
  (ha összeszedted a bátorságod, akkor foglalj egy időpontot – várom a hívásodat)

És a legfontosabbat majdnem el is felejtettem:

Jelentkezz a kötetlen beszélgetésre vagy hallgatásra!

További információk

 • GDPR szerint kezelem az adatokat (CSAK a számlázáshoz és a hívás kezdeményezéshez szükséges adatokat tárolom)
 • alapból én hívlak, DE ha félted a számod, akkor megadom az enyém +36706180414
 • NEM coaching, NEM tanácsadás CSAK egy szimpla beszélgetés/hallgatás két személy között
  • olyan lesz, mint amikor gólyaként bekerültél az egyetemre és a mentorod odalökött egy társaságba, hogy na innentől kezdve ti 3-5 évig hallgatók lesztek 😉
 • ez egy olyan helyzet, ahol azért fizetsz, hogy meghallgassanak (ha kéred elmondom a véleményem és azt csinálsz vele, amit szeretnél – megfogadod, elengeded a füled mögött, DE akár a polcra is felteheted)
  • azért fizetős a szolgáltatás, mert HA ingyen adnám, akkor semelyikünk se venné komolyan
  • hülyéskedni és az időmet elb*szni meg egyedül is könnyedén megy 😉
 • kommunikációs diplomám van, így rendelkezek az alapvető beszédkészséggel papíron, gyakorlatilag ki tudja
 • a sales, projektmenedzsment és ügyfélkezelés területen szerzett tapasztalatom sok nehéz helyzeten juttatott már át, remélhetőleg itt is tudom kamatoztatni
 • még nem tudom, hogy hogyan zajlik egy ilyen beszélgetés/hallgatás, DE idővel kiderítem majd – leszel te az első?
  • minden egyes színpadi szereplésem előtt forgott velem Föld (amúgy is, DE ilyenkor sokszorosan), viszont ahogy kiléptem a fényre és kinyílt a szám a teher elillant a vállamról, a gyomrom megnyugodott és mindenhol szivárványokat láttam
  • ezzel is CSAK azt szerettem volna bemutatni, hogy a vonal mindkét végén meg kell küzdeni a “démonokkal”
 • majd még kiegészítem, ahogy tapasztaltabb hallgató leszek …
  • 1-2 sikeres hívás után megosztom majd a tapasztalataimat és remélhetőleg a jelentkezők között lesz olyan, aki ad majd visszajelzést
 • van lehetőség visszamondásra IS, viszont ebben az esetben számít, hogy mikor teszed
  • HA 1 napon belül mondod viszza, akkor rendszer automatikusan törli a foglalást visszatérítés nélkül
  • HA 1 napnál több van hátra, akkor rendszer automatikusan törli a foglalást visszatérítéssel
  • természetesen van lehetőség mindent IS megbeszélni pl. áttenni az időpontot, rövidebbre vagy hosszabra állítani stb.
  • WIN-WIN a cél
Sipőcz Norbert

Sipőcz Norbert

Hivatásos "Hallgató" szeretnék lenni

HA elolvastad azt, amit eddig írtam, akkor bizonyára  kialakult már rólam egy kép, DE azért egy kis bemutatkozás nem árthat meg.

Szertek filmeket, sorozatok nézni (mondhatni fanatikus vagyok), online tájékozódok mindendről IS (közélet, politika, szakma, sport, humor, szórakozás stb.). Ritkábban könyveket is olvasok (többnyire klasszikus zenét hallgatok). Szeretek sétálni, főleg a Gellért-hegyen és a Normfa környékén. Másik hobbin a horgászat, viszont idén kevesebbszer voltam, mint szerettem volna. Nyitott vagyok a lehetőségekre, a vilgára, a gondolatokra, az újdonságokara, DE emelett szkeptikusanként szemlélem a világot.

Két szóban összefoglalva pragmatikus hedonista vagyok.

A munkám

2002-óta foglalkozok informatikával (‘CTRL+C + CTRL+V’ elsajátítása, PHP, CSS, HTML, tartalomgyártás, online marketing). 2009-től WordPress oldalak készítése (blog, bemutatkozó oldal, webshop, sales oldal, multisite, stb.). 2017-ben elkészítettem az első online kurzusomat WordPress Alapozó Kurzus néven. Közben belekóstoltom ebbe-abba: ChatBot készítés, HR toborzás, hirdetések, influencer marketing, hírlevelek, közösségépítés, vlogolás stb.

Forrás: https://sipocznorbert.eu/

Ajánlatkérés/visszahívás

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel még ma!

Pin It on Pinterest