Közösségi oldalak – Blog: 14. nap

Minden egyes projektnél létrehozom a közösségi oldalakat, még üresen, kevés tartalommal is van marketing értékük, hiszen egy-egy link a weboldalra. Továbbá viszonylag egyszerűen meg lehet oldani, hogy az egyes felületekre kikerülő friss tartalom megjelenjen a többin is (pl. RSS feed + Zapier = új poszt FB oldalra és csoportra; négyzetes kép + link + kis szöveg és FB-re és Instára már ki is ment a poszt stb.)

Milyen oldalakat hoztam létre és miért? Mire fogom használni? Hogyan kap friss tartalmakat?

 1. Facebook oldal és csoport
  • RSS Feedből folyamatos posztolás Zapier segítségével
  • Folyamatosa kommunikáció pl. heti poszt
  • Csoport esetén élő bejelentkezés havonta (ingyenes)
  • Fizetős élő bejelentkezés (ha már kialakult egy egységes bázis – előfizetéses rendszer része lesz később)
 2. Instagram fiók
  • rövid videós formátum (álló tájolás), akár sztorik formájában (tiktok lehetősége is felmerült, DE nem szeretném túlvállalni magam) = napi történésekről beszámoló, ha van értelme
  • ugyanez CSAK kép + szöveg kombinációjával
  • Fb posztok itt is megjelennék a közös szerkesztő miatt viszonylag egyszerű feladat (szeretem a tartalmakat újrahasznosítani)
 3. YouTube (“tecső”) csatorna
  • hosszabb videós formátum (fekvő tájolás) = vlog (itt lennének azok a tartalmak, amelyekben a tapasztalataimat mutatom be – már, akkor megéri a projekt, ha kiadhatom magamból és a végén rendszerezve kiadja az utat, amit bejártam)
  • idővel be lehet vonni további szakértőket is és tovább fejleszteni
  • élők itt is mehetnek, illetve célszerű lenne egységesen megjeleníteni minden platformon OBS segítségével (további felület lehet még a Twitch)
 4. Twitter fiók
 5. Hírlevél
  • nem annyira közösségi média, DE már össze van kapcsolva az oldallal
  • POM weboldalán már működik a cikkajánló (RSS feed frissítéskor küld egy emailt – később ezt lehet majd bővíteni fizetős megoldással)

Ezek lettek az elkészült fiókok, itt is el lehet érni majd a projektet:

 1. Így tanulok vállalkozni hivatalos Facebook oldal
 2. Így tanulok vállalkozni hivatalos Facebook csoport
 3. Így tanulok vállalkozni hivatalos Instagram fiók
 4. Így tanulok vállalkozni hivatalos YouTube csatorna

Jelenleg ott tartok, hogy ezeket gyorsan létrehoztam, hogy legyenek és visszamutassanak (pár link) az oldalra. Nem reklámozom, nem töltök fel egyedi tartalmat, nem szólok az ismerősöknek, CSAK az automata fog posztolni először, DE azt majd a következő napokban.

További bejegyzések

Új erő? Új ötletek? Gyakorlás/tesztelés? – BLOG: 36. NAP

Új erő? Új ötletek? Gyakorlás/tesztelés? – BLOG: 36. NAP

Nem tétlenkedtem tavasszal és a nyarat is megindítottam a munkáim révén, viszont az új helyzetek, új látásmódot igényelnek. Nulláról építkezek, ahogy itt is és olyan eszközöket fogok használni, amit előtte nem vagy ilyen kombinációban nem.

Kicsit leálltam: nem sikerült a 60 nap egyben – BLOG: 35. NAP

Kicsit leálltam: nem sikerült a 60 nap egyben – BLOG: 35. NAP

Az elmúlt időszak kicsit hosszabb volt, minthogy 1-2 nap alatt bepótoljam = leálltam. Őszintén bevallom, hogy elgyengültem és nem volt erőm lenyomni egyben a 60 napot. Nem dobtam el a projektet, DE ez a törés megtörtént és lassított a célom elérésében. Van pozitív...

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel még ma!