WooCommerce + MailChimp – Blog: 22. nap

2022.01.30Blog

Az oldalhoz már régebben hozzáadtam a MailChimp plugint, amivel a weboldalon keresztüli feliratkozásokat kezelem. A WooCommerce kb. azóta zargatott, hogy jó lenne befejezni a konfigurálását, amióta feltelepítettem és bekapcsoltam. Az első feladatokat már készen voltak, volt amit skippeltem és végül maradt a MailChimp. Mivel nem szeretem a zavaró üzeneteket (a WordPress meg minden felületet megragad, hogy az arcomba tolja – én meg minden erőmmel azon vagyok, hogy véletlenül se kerüljön velem szembe), ezért megcsináltam.

Mit is csinált pontosan a MailChimp az integrációval?

  1. Már régebben feldobtam a MailChimp kisegítő pluginját, ezért is zaklatott folyamatosan szerintem
  2. Kérte a MailChimp fiók belépési adatait, amivel össze szeretném kapcsolni (van egy kettő, ezért gyorsan megnéztem a jelszavát)
  3. Megadtam az adatokat és elkezdődött a szolgáltatások összekapcsolása
  4. Megadtam a szokásos adatokat: kapcsolattartó adatai, vállalkozás adatai, feliratkozási email beállításai stb. (nagyrészt automatikusan kitöltöttem a már megadott adatok alapján, CSAK pár apró módosításra volt szükség)
  5. Összekapcsolás után a WooCommerce felületén megjelentek a MailChimp fiók beállításai és látta a listákat és a feliratkozókat is
  6. Azt nem tudom, hogy innentől kezdve milyen előnyökkel fog ez járni, DE nagy valószínűséggel automatizálni tudom a levelezés egy részét: az új termékeket, bejegyzések, kurzusok promójában lesz hasznos szerepe, illetve a kupon ajánlatok révén növelhetem majd az értékesítései volument.

Lényegében megerősítettem az eddig hozzárendelést, illetve létrehoztam még egyet. Ez fel is vetette a kérdést, hogy szükség van-e mindkettőre? Nem lesz picit sok a pluginek száma, amiket használok? A plugin számon már túl vagyok, mert rájöttem, hogy a webshop, az oktatási portál és a blog funkcionálisan más és más plugineket igényel, így ha fejre állok, akkor se tudok mit tenni (nincs kedvem fejlesztgetni, mókolni a kódot, hogy aztán a pár pillanat, amit nyerek vele senkinek sem fog feltűnni = persze ez lenne a következő szint).

MÁS: kicsit megörültem, hogy hiába nincs hirdetve az oldal, nincs megosztva még szinte sehol mégis van 4 feliratkozó. Igen ám, DE ez mind én vagyok 😀 2 feliratkozás, amikor létrehoztam a fiókot (egyik az admin, másik a form tesztje volt), aztán jött az idei próbálkozás, ami 2 újabb teszt feliratkozást jelentett. Sajnos nincs még feliratkozó, DE nem is baj, mert még össze kell rakni az automata folyamatokat.

Kiegészítés: továbbá eszembe jutott, hogy létrehoztam a fiókokat, viszont nem jelenítem meg őket az oldalon, ezért most megadtam a közösségi oldalaim linkjét, hátha valaki csatlakozni szeretne.

0 hozzászólás

Szolgáltatások

HelloPack WordPress bővítmény csomag

További bejegyzések

Videó felvételek “a jó az elég jó” jegyében – BLOG #43

Videó felvételek “a jó az elég jó” jegyében – BLOG #43

Egy év halogatást poroltam le a kurzusról. Nem volt annyira nehéz újra nekilátni, mint ahogy elsőre gondoltam. Természetesen nem volt zökkenőmentes, mert a szövegek és a kvízek pótlása mellett maradt idő a segédanyagokra is. DE ezzel megint sikerült elodáznom 1 héttel...

Ajánlatkérés/visszahívás

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel még ma!

Pin It on Pinterest