Mennyire akarom védeni a kurzusomat? – BLOG #44

2024.06.10Blog

A napokban az időm nagy részében a kurzusomon dolgoztam, ami lassan olyan állapotba kerül, hogy végre ténylegesen élesíthetővé válik. Több nagyobb sikert is elkönyvelhettem: végre megint találtam egy kis motivációt és rájöttem arra, hogy a tudásom mások számára értékes lehet. Az utóbbinál át is fordult egy kicsit a hozzáállásom, mert azon jár az agyam, hogy hogyan is fogom megvédeni a tudásomat, a tartalmaimat és befektetett munkámat. Érdemes-e ezen rugózni? Tehetek-e bármit? HA igen, akkor van értelme?

A weboldalak jobb klikkes kattintásának védelmének illúziója

A legtöbb weboldal tulajdonos azt gondolja, hogy amit leírt, amit összeállított az egyedi és utánozhatatlan, PEDIG egyáltalán nem az. Ennek ellenére sokszor felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet megakadályozni a “lopást” / másolást? SEHOGY.

 • HA valaki nagyon le szeretné másolni az írást, akkor le is fogja.
 • A jobb klikk letiltása és egyéb huncutságok CSAK lassítani fogják az illetőt.
 • A legegyszerűbb megoldás: mindenkinek van szeme: el tudja olvasni és utána le tudja gépelni.
 • A képernyőképeket bedobja egy karakterfelismerőbe és közel 100%-os eredményt érhet el
 • Többféle böngésző létezik és ezek más-más módon működnek, így biztos lesz legalább egy, amelyik hozzáférést enged a forráshoz, rosszabb esetben engedi kijelölni a szövegeket
 • Az AI terjedésével kismillió egyéb automatizált megoldás is létezik
 • A legtöbb technikához szakértelemre lenne szükség, így a célcsoport többsége kiesik, mert rendelkezik vele
 • Ki szeretné lemásolni? Megéri neki? Küzdjünk ellene vagy inkább hagyjuk neki?
  Első nekifutásra mindent IS megtettem volna, DE aztán rájöttem, hogy akikről most szó van, azok a kisebbséget képviselik. Aztán rájöttem arra, hogy akinek szükséges van rá, az nem fog kiskapukat keresni.

Szumma: tehát nem igazán hatékonyak ezek a megoldások, sőt időigényesek és drágák is. Tehát, HA a megelőzés helyett további anyagok írásába fektetnénk az időt és az energiát, akkor hatványozottan megtérülni.

Mi a helyzet a kurzussal? Milyen gondolatok merültek fel?

Örülni fogok az értékesítésnek, DE az se zavar, HA valaki nem fizet érte. Az utóbbi csoport tagjai nem fognak részesülni a kurzus végi kedvezményekből, DE ettől függetlenül később még lehetnek az ügyfeleim (minimális az esély rá, viszont pozitívan állok hozzá).

 1. Nem vagyok egyáltalán ismert vagy népszerű, így HA kikerül a videóanyag bárhova is, akkor CSAK nekem csinálna reklámot. Azok közül, akik nem legálisan jutottak hozzá az anyaghoz lehetnek új ügyfeleim az egyéb szolgáltatásoknál.
 2. A CSS a barátom, DE 1-2 óra keresgélés és tesztelés pont arra volt elég, hogy egy videóval kevesebb vágjak meg.
 3. Nem szeretnék pénzt költeni, ameddig nincs bevétel, mert a videókat is viszonylag könnyű alternatív módon megszerezni
  • Vimeo 20$/hó-ért pont tökéletes lenne, DE mit nyernék vele?
   • Nem lenne hirdetés, mondjuk eddig se láttam, DE erre CSAK most gondoltam [!!!]
   • A videó végén nem lenne további videó ajánlás
   • Nem lehetne átnavigálni a YT oldalra
  • Vannak olyan fizetős WP pluginek, amelyek le tudják korlátozni a YT beágyazás funkcióit
   • A kettes pont további x óra után hasonló megoldást hozott volna
  • 1-2 teszt projekt utána, inkább Vimeo-ra váltok vagy saját szerveren tárolom a videót (ebben az esetben komolyabb vas után kell nézni)
 4. A videók minősége elég jó, így további minőségromlást fog eredményezni, HA valaki nem megfelelően másolja vagy jut hozzá

Összefoglalva

Elkészült a videók nagy része, folyamatosan vágom és töltöm fel őket YT-re (később Vimeo-ra), ezáltal lassan élesíthető lesz a kurzus. Minden vásárlónak örülni fogok, DE nem bánkódok akkor se, HA valaki kerülőúton jut el a célhoz. Eddig CSAK azért nem tettem fel Vimeo-ra, mert nem akartam extra költséget és nem is nagyon zavart a “lopás” gondolata, egyedül a reklámok kapcsolták be a szirénát.

Címkék:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Szolgáltatások

HelloPack WordPress bővítmény csomag

További bejegyzések

Videó felvételek “a jó az elég jó” jegyében – BLOG #43

Videó felvételek “a jó az elég jó” jegyében – BLOG #43

Egy év halogatást poroltam le a kurzusról. Nem volt annyira nehéz újra nekilátni, mint ahogy elsőre gondoltam. Természetesen nem volt zökkenőmentes, mert a szövegek és a kvízek pótlása mellett maradt idő a segédanyagokra is. DE ezzel megint sikerült elodáznom 1 héttel...

Végre nem üresbe pörgetem az agyam – BLOG #41

Végre nem üresbe pörgetem az agyam – BLOG #41

Már egy ideje pazarlásra adtam a fejem, amit a legtöbben úgy hívnak, hogy brainstorming, agyalás, tervezés, elméleti maszturbáció és még sorolhatnám a hangzatosnál-hangzatosabb neveket a halogatásra, a produktivitás teljes hiányára. Lényegében két végéről égettem a...

Ajánlatkérés/visszahívás

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel még ma!

Pin It on Pinterest