Kurzus finomítás és tartalomírás – BLOG: 26. NAP

2022.02.04Blog

Hagytam ülepedni az utolsó módosítások óta az első fizetős online oktatásomat, mert már így is egyszer átírtam/átgondoltam. Lassan tényleg abba kell hagynom a halogatást, mert megint el fogok jutni arra szintre, hogy 5 év fog eltelni eredmény nélkül. Ezért most nekiláttam a kurzus tematikájának véglegesítésének és a megmaradt tartalmi oldalak szöveges kidolgozásának. HA ezzel megleszek és nemsokára megleszek, akkor jöhet az izgalmas rész: a videózás.

Tematika

Az alapkoncepció most már a vállalkozás indításának segítése (lehet nagyobb fába vágom a fejszémet mint kellene, viszont az így elkészült anyag egyes leckéit fel tudom használni más kurzusokba is, ahol hasonló gondolkodásra van szükség = univerzális leckék/témák), illetve olyan kérdések feltevése, amelyek alapjaiban változtathatják meg egy koncepció létjogosultságát.

  • kikerült 1-2 téma, mert vagy duplán szerepelt vagy nem adott hozzá igazi értéket
  • a Vállalkozás a gyakorlatban lecke bővült és a 2. helyre került
  • a weboldalakról szóló lecke finomodott, mert túl hangsúlyos volt – érdemes lesz bővebben kifejteni egy saját kurzusban
  • a marketinges lecke teljesen átalakult, mert a vállalkozás életciklusához igazodó megoldásokat mutat be = fókusza a vevőszerzés, mert vevőből lesz bevétel, majd profit, amiből működhet a vállalkozás

Biztos vagyok benne, ahogy írom ez még változni fog, DE egyre jobban fedi azt az irányt, amit szeretnék átadni. Idén és az előző évben is tartottam már workshopot, ahol ennek a kurzusnak a témáit boncolgattam. Az ottani hallgatóság képet kapott arról, hogy én hogy látom az online világot és a vállalkozást (természetesen ez az én látás- és gondolkodásmódom, ami CSAK egy mankó). A visszajelzések alapján hasznosnak találták.

Értékes tartalom megírása

Az biztos, hogy nekiálltam, DE több napot vesz majd igénybe, hogy minden témát kidolgozzak. A WordPress alapozó Kurzus esetén nem történt meg a lecke oldal kidolgozása, mert más tematikában készült, viszont itt már azokra is ki kell valamit találnom (lehet elegendő egy kis átvezető vagy összefoglaló, ami előrevetíti, hogy mit is tartalmaz – még nem tudom, majd menetközben kialakul). Ezt a részét nem tudom bemutatni, akit érdekel majd megnézheti a kurzust (biztos lesznek ingyenesen elérhető leckék vagy témák). Használd az olvastam a blogot kupont: #OLVASOMABLOGOT (az első 10 kupon ingyenes, DE HA nem fértél be, akkor írj egy emailt és kitalálok valamilyen alternatív megoldást)

Észrevételek

  • E/1-ben fogom megírni és felmondani az anyagot, mert így sokkal jobban bele tudja magát élni az olvasó/hallgató/néző (ezen lehet változtatok vagy készítek egy változatot, amiben E/2-ben lesz felmondva = az alapok meglesznek CSAK át kell írni és máris két kurzusom lesz)
  • sok kisebb részre fogom tördelni az anyagot, akár témán belül is, hogy ne egy hosszú videó legyen, hanem több kisebb, könnyen emészthető rész (talán kisebb esély lesz a tanulás abbahagyására – CSAK a hasznos tartalomra fogok koncentrálni)
  • a kurzusban elérhető lesz a tudás a témán belül videó és szöveges formában, valamint letölthető is lesz pdf formátumban (mindenki máshogy dolgozza fel az anyagokat, ezért minden lehetséges opciót szeretnék megadni)
  • biztos, hogy készítek minden egyes kurzushoz, oktatási anyaghoz, valamilyen upsell munkafüzetet, amivel könnyebben tud haladni a hallgatóság (ezek upsellként fel lesznek kínálva, illetve külön-külön is elérhetők lesznek)

Ahogy a videózást is halogatom, úgy a kurzus tartalmainak megírását. HA okos lennék, akkor adnék valamilyen határidőt magamnak, valamilyen szankcióval párosítva és akkor biztos gyorsabban elkészülne.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Szolgáltatások

HelloPack WordPress bővítmény csomag

További bejegyzések

Végre nem üresbe pörgetem az agyam – BLOG #41

Végre nem üresbe pörgetem az agyam – BLOG #41

Már egy ideje pazarlásra adtam a fejem, amit a legtöbben úgy hívnak, hogy brainstorming, agyalás, tervezés, elméleti maszturbáció és még sorolhatnám a hangzatosnál-hangzatosabb neveket a halogatásra, a produktivitás teljes hiányára. Lényegében két végéről égettem a...

Google táblázat segédlet 1.0 – BLOG #40

Google táblázat segédlet 1.0 – BLOG #40

Ahogy tanulok vállalkozni, úgy kerülök szembe kisebb-nagyobb problémákkal, nehézségekkel. Ebben a cikkben két kisebbel kerültem szembe, viszont ezek megoldása hosszútávon fog megtérülni, mert egyszerűsítik majd a munkámat. Ráadásul, ha valakinek tudok segíteni, akkor...

Munka közben jön meg az étvágy?  – BLOG #39

Munka közben jön meg az étvágy?  – BLOG #39

Volt egy kisebb kihagyás a leckék írásával, mert egy saját projekt elvitte a fókuszt. Voltak adminisztrációs jellegű feladatok, amelyek számlázást (örömteli a bevételhez jutni) takartak egy kis komplikációval és új projektre való szerződést (ugye ez is pozitív, DE...

Ajánlatkérés/visszahívás

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel még ma!

Pin It on Pinterest