Összefolyt napok és a megingásom – BLOG: 28. NAP

2022.02.06Blog

Az elmúlt hetemre minden jelzővel lehet hivatkozni, kivéve a rendezett, szervezett és ezekkel bármilyen kapcsolatba hozható változatokkal. A dokumentálásra szánt bejegyzéseket utólag készítettem el, illetve a feladatok elvégzésében is voltak csúszások/csúsztatások. Lényegében már 2 hete is volt egy ilyen, így hivatalosan megbuktam a kihíváson, viszont még mindig fontosnak tartom, hogy húzzam a strigulákat. A vlogos kihívásnál is 60 nap helyet 65-70 napra volt szükségem, DE megcsináltam. Itt most egy magasztosabb célért harcolok, ami alapjaiban fogja megváltoztatni az életemet.

Megfordult a fejemben a feladás gondolata? IGEN

  • Sokszor úgy éreztem, hogy inkább nézem meg egy sorozatot vagy kockulok egy kicsit, esetleg valamilyen közösségi programot választok
  • Elvesztettem a hitem? Egyáltalán nem.
  • A rendszeresség, kötöttség megfojtott? Kifogásnak jó lenne, DE nem lenne igaz. Lusta voltam 1-2 nap. Majdnem el is engedtem teljesen.
  • Mi hozott vissza? Miért dögönyözöm még mindig ezt az oldalt? Éveket vettem el magamtól (nem mondom, hogy nem voltak élvezetes évek, nem cserélném el), hogy a saját vállalkozásom termelje ki a fizetésem, az életrevalót + a tartalékot, a telekre valót stb.
  • Miért nem léptem meg? Eddig megtermeltem, amire szükségem volt, illetve az igényeim/költéseim csökkentésével minimalizálni tudtam a munkaórák számát (maximalizáltam a megtérülést). Azaz minimális lángon égve is tudtam egy átlag feletti életszínvonalat teremteni, időszakosan kimondott luxus/VIP körülményekre is futotta.

Lényegében elértem azt a fájdalomszintet, amikor már nem szeretnék ügyfeleknek dolgozni, hanem a saját vállalkozásom, projektem szeretném marketingezni.

Hogyan tovább?

  • Rövid határidővel összekapom az arculatot – határidő: február 12.
  • Közepes határidővel elkészítem a kurzus szövegezését – határidő: február 20.
  • Hosszabb határidővel elkészítem a videóanyagokat – határidő: február 29.
  • Marketing gépezet beindítása – kezdés: március 1-től

Azzal, hogy most rögzítettem az időpontokat (persze bármikor átírhatnám, DE jobban már nem szeretném megvezetni saját magamat), így talán ösztönözni tudom magam arra, hogy nagyobb ütemben haladjak a célom felé.

Megjegyzés: a határidők megadásánál túlságosan optimista voltam, DE nem lehetetlen küldetés.

Mi a célom?

  1. Passzív jellegű jövedelem megteremtése [saját érdek]
  2. Hasznos online oktatás készítése [hallgatói érdek]
  3. Támogató szakmai közösség kialakítása [saját és hallgatói érdek]
  4. Szeretném az oktatást könyv formájában is megírni, saját tapasztalatokkal színezve [jobb szolgáltatás – csomagajánlatok stb.]
  5. Szeretnék saját magam jobb kiadásává válni [saját érdek]

Lényegében azzal, hogy kiadom magamból a tudást másoknak teremtek értéket. Eddig kivitelezőként dolgoztam főleg: végre tanácsadói és oktatói szerepkörre válthatok (HA ezt a leendő hallgatóim is, így látják). Az évek alatt azt vettem észre, hogy marketingben akár már fél év alatt is kiéghetek, elfogyhat a lelkesedésem (a tervezés, tanácsadás felpörget, DE a kivitelezés már annyira nem = droidmunka). Ellenben a weboldalkészítésnél soha, mert ott igazából egyszeri a munkavégzésről van szó (felépítem a weboldalt és a hozzá tartozó szolgáltatásokat, kicsit designolok, kicsit “tartalomfeltöltök” és készen iss van), ami többnyire változatos. A későbbiekben már CSAK szupport szolgáltatást nyújtok, amit inkább biztosításnak nevezek, ami garantálja az oldalak működését (vannak olyan ügyfelek, ahol tartalomfeltöltés és oldalmódosítás is a csomagban vannak).

Folyamatosan agyalok, keresem az utam és a motivációm. Nem vagyok biztos benne, DE az oktatói, tanácsadói vonal lesz az, amiért képes leszek reggel korán kelni, estig dolgozni és feladni régi begyepesedett szokásaimat. A folyamat elkezdődött, kíváncsi leszek, hogy milyen lesz ezen az úton járni és milyen eredményekkel kecsegtet.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Szolgáltatások

HelloPack WordPress bővítmény csomag

További bejegyzések

Végre nem üresbe pörgetem az agyam – BLOG #41

Végre nem üresbe pörgetem az agyam – BLOG #41

Már egy ideje pazarlásra adtam a fejem, amit a legtöbben úgy hívnak, hogy brainstorming, agyalás, tervezés, elméleti maszturbáció és még sorolhatnám a hangzatosnál-hangzatosabb neveket a halogatásra, a produktivitás teljes hiányára. Lényegében két végéről égettem a...

Google táblázat segédlet 1.0 – BLOG #40

Google táblázat segédlet 1.0 – BLOG #40

Ahogy tanulok vállalkozni, úgy kerülök szembe kisebb-nagyobb problémákkal, nehézségekkel. Ebben a cikkben két kisebbel kerültem szembe, viszont ezek megoldása hosszútávon fog megtérülni, mert egyszerűsítik majd a munkámat. Ráadásul, ha valakinek tudok segíteni, akkor...

Munka közben jön meg az étvágy?  – BLOG #39

Munka közben jön meg az étvágy?  – BLOG #39

Volt egy kisebb kihagyás a leckék írásával, mert egy saját projekt elvitte a fókuszt. Voltak adminisztrációs jellegű feladatok, amelyek számlázást (örömteli a bevételhez jutni) takartak egy kis komplikációval és új projektre való szerződést (ugye ez is pozitív, DE...

Ajánlatkérés/visszahívás

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel még ma!

Pin It on Pinterest