Lenyíló menü színezés, lábléc modernizálás – BLOG: 33. NAP

2022.02.11Blog

Az előz alkalommal már sokat javult a menü megjelenése, DE kifelejtettem a lennyíló menüt … az maradt a szokásos Divi-s, könnyen felismerhető és csúnya. Ennek a megoldása lesz az 1)-es feladat. A 2)-es feladatnak a lábléc modernizálását tűztem ki célul, ami azt jelenti, hogy készítek Theme Builderben egy globális láblécet, ami minden olyat tartalmazni fog, amire szükségem lesz (természetesen itt is a cél, hogy ne legyen Divi-s).

Lenyíló menük átszínezése

Ahogy a menü háttérét módosítottam itt is ez lesz a feladat: sok átlátszó felület és ahol szükséges ott azért kap egy kontrasztszínt.

  • kicsit sötétítettem a fix hátterén az elsődlegesmenünek, hogy harmonizáljon a lenyíló menüvel és látszódjon rajta a fehér szöveg a linkekben
  • a lenyíló menü háttere most kicsit sötétebb, mint az elsődleges menüé volt eredetileg
  • a lenyíló menünek van egy elválasztó vonala is, amit teljesen átlátszóvá tettem
  • a lenyíló menü animációját is változtattam – most kibontásra van állítva

Van még egy kis hiányérzetem, mert a lenyíló menü még nem az igazi, DE majd kitalálok rá valamit. Illetve van még egy megoldandó probléma, amit még a projekt elején is felírtam magamnak: a menüket és a hivatkozásokat valahogy egységesíteni kell és mindennek el kell férnie. Azzal, hogy a lábléchez is drasztikusan hozzányúlok, így biztos ott több hely lesz a linkeknek és remélhetőleg a navigációval nem lesz gondjuk a leendő hallgatóknak.

Lábléc modernizálás

A legelső lépés mindig az inspiráció gyűjtés. A grafikusok által tervezett weboldalak, weboldal elemek mindig jobban néznek ki (főleg, amikor készül belőlük minta oldal), mint HA én magam találnám ki a nulláról. Szerencsére minta alapján nagyjából le tudom másolni az elrendezéseket és ki tudom tölteni az általam választott képekkel, színekkel, tartalommal. Sokszor hallom/látom/olvasom (főleg FB csoportokban), hogy a grafikusok folyton egymást vádolják plágiummal, mert nagyon hasonló munkákat készítenek – pedig nem lehet plágiumról beszélni, HA egy trendet követnek. Természetesen az is szűkíti a lehetőségeket, hogy már szinte nincsen lehetőség teljesen egyedit alkotni, mert valamilyen formában valaki már megalkotta egyszer (lehet nem pont ugyanarra célra, vagy nem arra a felületre – nincs értelme feltalálni a spanyolviaszt, ha már egyszer létezik = használni kell).

FONTOS! Nem azt támogatom és javaslom, hogy valaki ész nélkül másoljon, hanem azt, hogy más munkájából merítsünk inspirációt és azt egészítsük ki a saját gondolatainkkal/stílusunkkal/elképzeléseinkkel. Ez sem lesz teljesen egyedi, DE törekedni kell rá.

Hol keresgéltem

Ma is módosítottam valamit az oldalon, DE biztos, hogy nem ez lesz a végleges. Szépen tisztul le az oldal. A folyamat közben kezdek tényleg rájönni, hogy mi zavart és a megoldásaim miért kezdenek el működni. Valahogy, HA egy blokknak van háttérképe, akkor profibbnak hat és bejön.

  • Ugyanazt az elrendezést meghagytam: RSS feedek, linkek (másodlagos menü)
  • A copyright átmenetileg eltűnt
  • Kapott egy háttérképet és megörökölte a sablon beállításokat, amiket tegnap mókoltam, így sokkal jobban hasonlít az elképzeléseimre
  • Az utolsó linkelt forrás oldalról – 27 dolog, ami mehet a lap aljára – biztos el fogok helyezni még egy-két dolgot, mert eddig azzal is meg voltam lőve, hogy mi kerüljön oda.
  • Valamiért a mobil elsődleges menü hamburger ikonja pont olyan színű lett, mint a háttér, így nem látszik – ezt még javítom, DE nem ma

A mai finomításokra azt mondanám, hogy HŰHA. Nem gondoltam volna, hogy ilyen kis semmiség ennyit hozzá tud adni a jobb közérzetemhez. Persze minden belenyúlással újabb és újabb feladatokat csinálok magamnak, DE CSAK így tudok egyről a kettőre lépni. Szerencsére annyira nem tudom elrontani, hogy magammal összevesszek, inkább nekifutok még egyszer.

Megjegyzés: sikerült rájönnöm, hogy ha a kiemelt képen pont egy fehér sávot illeszt a bejegyzés tetejéhez, akkor pont úgy néz ki, mintha a menü kapott volna egy hátteret. Lényegében kellet 10 perc és pár eszközökről teszteltem is, mire összeállt a kép. A megoldásom az lett, hogy nagyobbra vettem a fejléckép sávot, illetve a későbbiekben jobban fogok figyelni, hogy a printscreeneken ne legyen ilyen sáv. Jahh, és a parallax nem jó megoldást, mert lefeszi az átfedést és akkor meg nem látszik a cím.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Szolgáltatások

HelloPack WordPress bővítmény csomag

További bejegyzések

Végre nem üresbe pörgetem az agyam – BLOG #41

Végre nem üresbe pörgetem az agyam – BLOG #41

Már egy ideje pazarlásra adtam a fejem, amit a legtöbben úgy hívnak, hogy brainstorming, agyalás, tervezés, elméleti maszturbáció és még sorolhatnám a hangzatosnál-hangzatosabb neveket a halogatásra, a produktivitás teljes hiányára. Lényegében két végéről égettem a...

Google táblázat segédlet 1.0 – BLOG #40

Google táblázat segédlet 1.0 – BLOG #40

Ahogy tanulok vállalkozni, úgy kerülök szembe kisebb-nagyobb problémákkal, nehézségekkel. Ebben a cikkben két kisebbel kerültem szembe, viszont ezek megoldása hosszútávon fog megtérülni, mert egyszerűsítik majd a munkámat. Ráadásul, ha valakinek tudok segíteni, akkor...

Munka közben jön meg az étvágy?  – BLOG #39

Munka közben jön meg az étvágy?  – BLOG #39

Volt egy kisebb kihagyás a leckék írásával, mert egy saját projekt elvitte a fókuszt. Voltak adminisztrációs jellegű feladatok, amelyek számlázást (örömteli a bevételhez jutni) takartak egy kis komplikációval és új projektre való szerződést (ugye ez is pozitív, DE...

Ajánlatkérés/visszahívás

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel még ma!

Pin It on Pinterest