Újrakezdés 2.0 – BLOG: 37. NAP

2022.10.01Blog

Már megint itt vagyok, mert sikerült egy kicsit alul pörgetnem az életem és végre nem CSAK beszélni/írni akarok, hanem videózni … jahh persze, CSAK vicceltem. Lényegében a tervek készen vannak, a tudás megszerezve, a kommunikációs eszközök és csatornák rendelkezésre állnak és még idővel is rendelkezek. Hol van itt a probléma? Hát ott, hogy jól érzem magam a posványban, DE azért ma már kidugtam az orrom (szerencsére nagy van, így annyit nem kellett hozzá mozogni = lustaság fél egészség)

Mi váltotta ki ezt az aktivitást?

Talán most tudtam meg, hogy hol is van a henyélés vége, így tudtam lezárni azt a feladatot és újra belevágni ebbe a projektbe. Az elmúlt hónapokban volt időm gondolkozni és keresni azokat a lehetőségeket, amelyek viszonylag jól kihasználják az erőforrásaimat és a kapacitásomat, ráadásul még érdekel is.

 • Az eddigi terv (amikkel évek óta takaródzok) kivitelezhető és rentábilis volt, DE hiányzott a motiváció (a hosszútávú)
 • Túl sok filmet és sorozatot néztem, ezért a szociális életem se volt annyira mozgalmas
 • Több pénzt szeretnék keresni, mint amit felélek és minimálisan félrerakok
 • Elgondolkodtam azon, hogy valamilyen fő állás segít majd beszokni egy napi rutint (inkább maradok rendszertelen, DE a magam ura)
 • Hiányzott a kihívás, hogy valamit elérjek (talán, amióta nem sportolok versenyszerűen kihalt ez a mentalitás, pedig most nagy szükség lenne rá)
 • A társadalom azon rétegébe csúsztam bele, akik kritizálják azokat, akik minimális vagy semmilyen munkával, esetleg a megjelenésükkel értek el sikereket. Nem tetszik a hozzáállásom, ezért én is keresem azokat a lehetőségeket amelyek erre hajaznak, DE tudom, hogy munka nélkül akkor sem úszom meg.

Röviden ezek (és még ehhez hasonló kifogás, agymenés, gondolat, félelem stb.), amik miatt “ÚJRA” munkába álltam a saját brand építés felpörgetése céljából. Nem hátrányos az sem, hogy sokan akik ismernek többet látnak mögém, mint ami vagyok (a privát projektekre gondolok, amikben nem teljesedett ki az a “HATALMAS TUDÁSOM”), ezért nekik is szeretném megmutatni, hogy tényleg az vagyok, akinek látnak.

Mai feladatok elvégezve

 1. KPI mérő táblázat aktualizálása – lássam az eredményeket (biztos fejlődni fog még)
 2. Szakmai csoport létrehozása: WordPress weboldal problémák és megoldásaik
  • Cover feltöltése
  • Alapadatok megírása és feltöltése
  • Összelinkelni a már meglévő oldalakat és az új közösségi felületeket
 3. Kitalálni, hogy milyen rendszerbe jelenjenek meg a tartalmak
  • POM YT csatornára lesz feltöltve a videó
  • A cikkek POM oldalán fognak megjelenni és itt majd összefoglaló cikkeket osztok meg, hogy ne legyen ismétlés.
  • ITV-n lesz belőle kurzus (természetesen az ingyenes mellett fizetős tartalommal)
  • RSS feedből megosztás POM FB oldalán és az új csoportban – automatikusan (kis gond van még a csoport jogosultsággal és hogy nincs mit oda dobni)
  • ITV közösségi oldalait nem használom (nem is törlöm, hátha jó lesz még valamire)
  • Twitterre való feltöltés automatizálásán is érdemes lesz elgondolkodni
  • Megfordult a fejemben a TikTok is, DE még ki kell találni a koncepciót, amivel be lehetne oda törni (nem lesz elég croppolni állóra :D)
 4. Az osztott képernyőnek hála észrevettem, hogy mobilon nem látszik a hamburger menü, mert a link CSS-e felülírta a fehéret és pont olyan színű lett, mint a háttere
  • Átmenetileg átszíneztem, DE van egy bővítmény, amivel jobbá tehetem és használhatóbbá
  • A mobilos nézetnél és talán asztalin is kell egy-két megoldás, hogy az emberek majd minél könnyebben az oldalon ragadjanak
 5. Kicsit mókoltam a POM YT csatornájával, mert végül úgy döntöttem, hogy a videók céges környezetbe kerülnek fel
  • erről többet akkor lesz érdemes beszélni, HA megjelennek az első videók
 6. Elkészítettem az új 60 napos kihívás X-elgetős táblát.
 7. Létrehoztam egy új konzultációt.
 8. Módosítottam a régi konzultáci árát és a foglalhatóságot
 9. Kicsit módosítottam a weboldal megjelenését a Kategória sablonban
 10. Módosítottam a menüt.

Viszonylag kevésnek érzem a listát, mert tényleg az IS, DE elég sok időt elvettek a felmerült problémák. pl. az FB jogosultságok kicsit felbasztak 😀

 • A személyes fiókommal hoztam létre mindent IS és egy-két alkalommal hiába voltam tulajdonos nem minden jogosultságot birtokoltam
 • 3-4 felület között dobált a rendszert és hiába adtam meg mindenhol az “atyaúristen” rangot, ennek ellenére a Zapier nem tudott a csoportba írni *
 • Több esetben nem tudtam módosítani a saját fiókból az oldalt. Ebben az is közrejátszhat, hogy régi és új oldal máshogy működik + a Meta Business Site is folyamatosan kever

*Magyarázat:

 • a POM egy külön üzleti fiók (azon belül van az oldal és az oldal hozta létre a csoportot), amit én hoztam létre, DE így is be kellett pöccintenem minden adminságot, hogy tényleg az legyek és ne kelljen fiókok között váltanom (DE kell, mert hiába írja, hogy nem mégis – már nem érdekel).
 • A csoportban is nagy nehezen admin lettem, DE a Zapier nem tud írni bele, annak ellenére, hogy a jogosultság adás mizéria előtt, az oldalt képes volt írni.
 • Tippre túl fiatal a csoport – még nem érett meg 😀 – és ezért akadékoskodik, ahogy minden csoportnál az első alkalommal, pedig megadtam neki a jogosultságot. (olyan régen hoztam létre ilyen kapcsolatot, hogy nem emlékszem, hogy mi volt a trükk, DE holnap tiszta fejjel rájövök)
 • Már lehiggadtam, DE kicsit elgurult a gyógszi.

Konklúzió

Már sokadszor állok neki a feladatoknak. Sokadszor is hagytam abba, viszont most olyan kényelmi helyzetből robbantottam ki magam, ami túl szép volt. Eredményeket akarok és éhes vagyok a sikerre. Sok olyan csodát láttam az elmúlt években, amihez hasonlót akár én is elérhetnék, HA szorgalmasabb és rendezettebben lépkednék a célom felé. Igaz, hogy nem a pénzért dolgozok, DE CSAK abból lehet vásárolni… Nem merem kijelenteni, hogy most 1000%-ig elérem a célom, DE abban biztos vagyok, hogy 2-3 hónapon belül elkezdheti azt a havi alapot megtermelni, amit 2017-ben kellett volna (és akkor mára milliós bevételt könyvelhetnék el belőle – kár visszanézni, nem fog segíteni). Jó volt dolgozni a saját projekten, jó volt dolgozni és nem csak dolgozgatni. Remélhetőleg kitart majd még 1-2 hónapot, hogy elkészüljön az első adag videó és azok sikere majd tovább lök majd.

1 hozzászólás

 1. MEGY A ZAPIER!!!! SIKER <3

  A probléma triviálisabb volt, mint gondoltam.

  A megfelelő segédlet elolvasása után beugrott, hogy régen is ezzel szívtam és most is.

  A sztori szépsége az, hogy régen legalább gyorsan megtaláltam az Alkalmazások fület, DE most annyira a lap aljára rakták, hogy szerintem minimum 10-szer nem tűnt fel. Amikor meglett, akkor meg csak hozzá kellett adni a Zapier appot és kész (persze előtte a fiókban is engedélyezni kellett, hogy a Zapier hozzáférjen a csoporthoz - régen is nehezen jött össze a kettő egyszerre).

Egy hozzászólás elküldése

Szolgáltatások

HelloPack WordPress bővítmény csomag

További bejegyzések

Végre nem üresbe pörgetem az agyam – BLOG #41

Végre nem üresbe pörgetem az agyam – BLOG #41

Már egy ideje pazarlásra adtam a fejem, amit a legtöbben úgy hívnak, hogy brainstorming, agyalás, tervezés, elméleti maszturbáció és még sorolhatnám a hangzatosnál-hangzatosabb neveket a halogatásra, a produktivitás teljes hiányára. Lényegében két végéről égettem a...

Google táblázat segédlet 1.0 – BLOG #40

Google táblázat segédlet 1.0 – BLOG #40

Ahogy tanulok vállalkozni, úgy kerülök szembe kisebb-nagyobb problémákkal, nehézségekkel. Ebben a cikkben két kisebbel kerültem szembe, viszont ezek megoldása hosszútávon fog megtérülni, mert egyszerűsítik majd a munkámat. Ráadásul, ha valakinek tudok segíteni, akkor...

Ajánlatkérés/visszahívás

Csatlakozz a közösséghez!

Iratkozz fel még ma!

Pin It on Pinterest